"MINI" Kézilabda - ingyenes bemutató tananyag, Technikai elemek
Labdaátvétel
A játékos támadótevékenységének fontos mozzanata a labda átvétele, melynek technikai végrehajtása erősen kihat a további labdás technikai elemek kivitelezésére.
Labdaátvétel

 

 

 

Az elemek technikai leírását követően számtalan gyakorlat és játék áll a tanfolyam/továbbképzés résztvevőinek rendelkezésére.

 

A program erőssége, hogy ezen túl bemutatja azokat a tipikus hibákat, és javításuk menetét, melyekkel az oktatás során bárki találkozhat.

 

Nézzen meg egy kis ízelítőt a fejezet tananyagából, mely sok illusztrációval segíti a felhasználók munkáját!

Kedves Érdeklődő!

Magasan vagy alacsonyan érkező labda

Labdaátvétel

 

A magasan érkező labdát, mely a tanuló feje fölé érkezik, a játékos karjának magas tartásba helyezésével várja (2. kép), a kialakított „kosárka” fogadja be itt is a labdát. Ha a labda túl magas, a tanuló felugrással tudja növelni esélyét a labda elfogására.

 

Magasan vagy alacsonyan érkező labda

Labdaátvétel

A csípő magasságában, vagy az alatt érkező alacsony labdákat (3. kép) a tanuló mellső-rézsútos mélytartásban tartott karja várja úgy, hogy a kézfej talaj irányba fordításával alakítja ki a „kosárkát”. Ilyenkor a kisujjak közelítenek egymáshoz. A test mellé érkező labdákat a tanulók a karjuk mozgatásával próbálják elfogni, az érkezés oldalán lévő karjukat erőteljesebben behajlítva, mint az ellen oldalit.

 

Játékok