"MINI" Kézilabda - ingyenes bemutató tananyag, Technikai elemek
Ütközés
Az ütközés célja az ellenfél megállítása, mozgásának, átadásainak késleltetése, a folyamatos támadásszervezés megakadályozása, a gólhelyzetek kialakításának meghiúsítása.
Ütközés

 

Az elemek technikai leírását követően számtalan gyakorlat és játék áll a tanfolyam/továbbképzés résztvevőinek rendelkezésére.

 

A program erőssége, hogy ezen túl bemutatja azokat a tipikus hibákat, és javításuk menetét, melyekkel az oktatás során bárki találkozhat.

 

Nézzen meg egy kis ízelítőt a fejezet tananyagából, mely sok illusztrációval segíti a felhasználók munkáját!

Kedves Érdeklődő!

Ütközés

 

Az ütközés célja az ellenfél megállítása, mozgásának, átadásainak késleltetése,  a folyamatos támadásszervezés megakadályozása, a gólhelyzetek kialakításának  meghiúsítása. Az ütközés végrehajtható talajon mozgó, vagy felugró játékossal szemben, labdás, illetve labda nélküli támadó ellen. A védekezési pozíciók és a játékhelyzetek is befolyásolják az ütközési technikákat. A klasszikus értelemben vett ütközésnél, a védő harántterpeszben kilép a dobóhelyzetbe kerülő támadóval szemben. Ütközési felületnek használhatja a mellkast és a karokat.

Ütközés talajon

Ez a kiterjesztett, stabil alaphelyzet biztosítja a védő egyensúlyának megőrzését a nagy lendülettel, szemből érkező támadóval való ütközés közben is. A labda felőli kéz fokozatosan kinyúlik a támadó dobókarja felé, és igyekszik megakadályozni a kapura lövést. Míg a másik kéz a támadó csípője felé nyúlva fékezi az ütközés lendületét, miközben a két játékos mellel találkozik. 

Ütközés