"MINI" Kézilabda - ingyenes bemutató tananyag, Labdavarázs
Gyakorlatok 1-6. osztály számára
A gyakorlatok döntően kosárlabdával (néhány gyakorlatban másfajta labdával) végrehajtott, ügyesség fejlesztő koordinációs anyagot tartalmaznak.
Gyakorlatok 1-6. osztály számára 

 

Kedves Érdeklődő!

Ebben a fejezetben megismerkedhet a testnevelési játékok különféle típusaival - melyeket az 1-6. osztály számára ajánlunk

Ötleteket kap az ismert és kevésbé ismert játékok variálhatóságára és az oktatási folyamat különböző szakaszaiban történő alkalmazására.

 

Nézzen meg egy kis ízelítőt a fejezet tananyagából, mely sok illusztrációval segíti az Ön munkáját!

Repülő labda 1 - játék (1-6 osztály)

Csapatjáték – 2 csapat. Négyszögben bójával kijelölt pálya, bóják távolsága 4-5 méter. Egyik csapat feláll a kijelölt pálya egyik bójája mögé, csapat első tagjánál labda, csapattársak mögötte sorakoznak fel. Másik csapat labda nélkül egymás mögött sorakozik fel a szemközti bója mögött. Feladat: labdás csapat első embere eldobja a labdát bárhova a teremben és csapatának körbe kell futni a kijelölt pálya körül vissza a kiinduló helyzetbe (végpont).

Kezdő: Ide két játék került a filmen. A másik a szedd össze a labdát. Jó gondolkodtató játék,”hova dobjuk a labdát?” A második játéknál fel kell hívni a figyelmet, hogy figyeljenek egymásra a gyerekek.

Középhaladó: Ide két játék került a filmen. A másik a szedd össze a labdát. Jó gondolkodtató játék,”hova dobjuk a labdát?” A második játéknál fel kell hívni a figyelmet, hogy figyeljenek egymásra a gyerekek.

Haladó: a gyakorlat leírás szerint.

Gyakorlatok 1-6. osztály számára