"MINI" Kézilabda - ingyenes bemutató tananyag, Labdavarázs
Gyakorlatok 3-12. osztály számára
A gyakorlatok döntően kosárlabdával (néhány gyakorlatban másfajta labdával) végrehajtott, ügyesség fejlesztő koordinációs anyagot tartalmaznak.
Gyakorlatok 3-12. osztály számára 

 

Kedves Érdeklődő!

Ebben a fejezetben megismerkedhet a testnevelési játékok különféle típusaival – melyeket 3-12. osztály számára ajánlunk.

Ötleteket kap az ismert és kevésbé ismert játékok variálhatóságára és az oktatási folyamat különböző szakaszaiban történő alkalmazására.

 

Nézzen meg egy kis ízelítőt a fejezet tananyagából, mely sok illusztrációval segíti az Ön munkáját!

Labda feldobás-elkapás (3-12 osztály)

Kiinduló helyzet: enyhén hajlított terpeszállás, két kezes labdatartás a test előtt. Feladat: Labda feldobása fej magasságik, taps a test előtt és a test mögött, majd a labda elkapása két kézzel.

Kiinduló helyzet: enyhén hajlított terpeszállás, labdatartása egy kézzel alulról a test előtt. Feladat: labda derék mögé helyezése és feldobása hátulról egy kézzel fej fölött előre, elkapása másik kézzel, elkapó kézzel a labdát hát mögött újra feldobni fej fölött előre, folyamatos labdajáratás

Kezdő: törekedni kell az elkapásra minél nagyobb magasságot elérve. Később lehet bekapcsolni a tapsot a test előtt. „Ki hányszor tud tapsolni?”

Középhaladó: Magasabbra dobot labdával szintén lehet számolni, hogy hányszor tud elöl, hátul tapsolni.

Haladó: A tapsot lehet terpesztett láb alatt is végrehajtani.

Gyakorlatok 3-12. osztály számára 

 

Két gyerek, három labda (3-12 osztály)

Feladat: Kétlabdás gyerek kezdi a gyakorlatot, helyben labdavezetés közben egy kezes átadással passzolja a társnak, aki szabadon levő kezével átveszi a labdát és passzolja a másik kezével vezetett labdát vissza, folyamatos labdaátadások.

Gyakorlatok 3-12. osztály számára 

 

Kiinduló helyzet: Két gyerek egymással szemben 3-4 méterre, az egyik gyerek két kézzel két labdát vezet helyben, a másik gyerek jobb kézzel labdát vezet helyben.

Kezdő: kevesebb labdával tegyenek kísérletet a feladatok végrehajtására.

Középhaladó: Nagyon jó figyelem megosztásos gyakorlatok.

Haladó: Lehet gyorsítani az átadásokat.