"MINI" Kézilabda - ingyenes bemutató tananyag, Elektronikus tanítási-tanulási környezet
Elérhető mobil applikációk - android

Miért fontos foglalkozni ezekkel az eszközökkel?!?

Elérhető mobil applikációk - android

A mai kor diákja másképp tanul, máshonnan gyűjti be információit, mint az előző generációk.

Éppen ezért szükséges, hogy mi tanárok, edzők is alkalmazkodjunk, az információs társadalom elvárásaihoz, vagyis azokon az eszközökön keresztül juttassuk el a fontos információkat, melyeket a felnövekvő generáció nap mint nap használ.

 

Kedves Érdeklődő!

Ebben a fejezetben abból az összegyűjtött szoftver csomagból mutatunk be néhányat, melyek ingyenesen, vagy minimális összegért a mobil eszközökre (telefon, tablet... stb.) letölthetők.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, továbbképzéseinken ezeknek az eszközöknek az alkalmazásáról és az alkalmazással kapcsolatos tapasztalatokról tudhat meg sok mindent.

Futáshoz, gyalogláshoz, kerékpározáshoz használható mobil alkalmazások

Elérhető mobil applikációk - android
  • Endomondo

https://play.google.com

Ez az alkalmazás több 10 milliós regisztrált tagjával a legnépszerűbb fitneszalkalmazások közé tartozik. A futástól a gyalogláson át, a kerékpározáson, túrázáson keresztül egészen a síelésig mérhetjük a teljesítményünket. A telefonunkba épített GPS segítségével mérhetjük az általunk megtett távolságot, a sebességünket, a mozgás idejét, az elégetett kalóriát, az átlagos pulzusszámot. A Google térképen megnézhetjük az általunk teljesített távot, a különböző közösségi oldalakon (Facebook) megoszthatjuk barátainkkal a sportteljesítményünk adatait. Hatalmas előnye az alkalmazásoknak, hogy az elmentett adatokat napló formájában tárolhatjuk, így mód nyílik a fejlődésünk nyomon követésére.

  • Squats workout

https://play.google.com

Ezen applikációk közös vonása, hogy egy-egy izomcsoport korszerű edzéséhez kínálnak lehetőséget. Előnyük, hogy alkalmazkodnak a felhasználók fittségi szintjéhez, az edzésprogramot személyre szabottan állítják össze, a progresszió folyamatosan nyomon követhető. Fontos azt kiemelnem, hogy minden ilyen jellegű alkalmazásnál a végrehajtás helyes technikájára kell felhívnunk tanítványaink figyelmét, mert így nemcsak az eredményes végrehajtást, hanem a sérülésmentes gyakorlást, edzésmunkát is biztosíthatjuk.

Alkalmazások Kondicionális képességek fejlesztéséhez

Elérhető mobil applikációk - android
  • Nike + Training Club

https://play.google.com

Kiválaszthatod a testrészt, amin dolgozni akarsz, és az applikáció kiválaszt neked egy edzésprogramot. Videókkal segíti a gyakorlatok elvégzését, így megnézheted, hogyan kell jól csinálni. Olyan, mintha saját személyi edződ lenne. Ez az alkalmazás sajnos fizetős.

Alkalmazások Kondicionális képességek fejlesztéséhez

Elérhető mobil applikációk - android

Szabadidős alkalmazások

Elérhető mobil applikációk - android
  • Geocaching

https://play.google.com

Az Egyesült Államokból indult hódító útjára ez a szabadidős tevékenység (ejtsd: „geokesing”), mely lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet (geocaching.hu). A játékot ma már a világ számos országában művelik. Magyarországon 2001. június 24-én helyezték el az első ládát, számuk 2014. november 7-én elérte a 3900-at (Geocaching- Wikipédia).

A program kitűnően használható kirándulásokon, nyári sporttáborokban, iskolai túrákon, tanítványaink igazi kedvence lehet. Előnye, hogy a szabadtéri foglalkozást olyan földrajzi, kulturális környezetbe helyezi, melyben a tanulók aktív sporttevékenységet folytatnak, mindeközben hasznos földrajzi, biológiai, történelmi ismeretekre is szert tehetnek.

Szabadidős alkalmazások

  • Google Fitnesz

https://play.google.com

Elérhető mobil applikációk - android